برگزار شده توسط : دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری : 03 مهر ماه 1400
بررسی تاثیر دانه بادام وحشی بر ترکیب اسیدهای چرب گوشت بزغاله های پرواری
معصومه تکلوزاده , مسلم باشتنی , پوریا دادور
به منظور بررسی تاثیر دانه بادام وحشی بر ترکیب اسیدهای چرب گوشت بزغاله های پرواری آزمایشی با 21 راس بزغاله نژاد آمیخته رائینی در سن 4 تا 5/4 ماهگي با میانگین وزنی 5/2 ± 2/16 کیلوگرم اجرا گردید. بزغاله ها در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به سه گروه تقسیم گردیدند. مدت آزمایش 14 هفته (2 هفته عادت پذیری و 12 هفته دوره پرواربندی) بود. در این آزمایش سه جیره غذایی مورد بررسی قرار گرفت که عبارت بودند از: 1) جیره شاهد: بدون دانه بادام وحشی، 2) جیره دارای سه درصد دانه بادام وحشی و 3) جیره دارای شش درصد دانه بادام وحشی. جیره های آزمایشی با نسبت 45 درصد علوفه (یونجه خشک و کاه گندم) و 55 درصد کنسانتره موازنه گردیدند. به منظور تعیین شاخص اکسیداسیون گوشت، ﻧﻤﻮﻧﻪ ﮔﻮﺷﺖ عضله راسته ﭘﺲ از 30 روز از ﺣﺎﻟﺖ اﻧﺠﻤﺎد ﺧﺎرج و ﺑﻪ ﺻﻮرت دﺳﺘﯽ ﺑﺎ ﺑﺎﻓﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺑﺮ روي ﻧﯿﺘﺮوژن ﻣﺎﯾﻊ ﻫﻤﻮژﻧﯿﺰه گردید. ترکیب اسید چرب عضله راسته پس از استخراج اسید چرب تعیین شد. بر اساس نتایج بدست امده تغذیه بادام وحشی به طور معنی داري مجموع اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه، اولئیک و الائیدیک را افزایش داد (05/0>P). همچنین با افزایش سطح مصرف بادام وحشی در جیره بزغاله های پرواری، مجموع اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه، اسید لینولئیک و اسید لینولئیک مزدوج (CLA) به طور معنی داری در چربی عضلانی آن ها افزایش پیدا کرد (01/0>P). میزان اسید چرب ایکوزادی انوئیک (C20:2) و نسبت اسیدهای چرب با چند پیوند دوگانه به اسیدهای چرب اشباع نیز به طور معنی داری در چربی عضله بزغاله های تغذیه شده با جیره دارای 6 درصد بادام وحشی بیشتر بود (05/0>P). میزان مالون دی آلدئید ماهیچه راسته بزغاله-های تغذیه شده با سطوح مختلف دانه بادام وحشی تفاوتی نداشت. به نظر می رسد تغذیه بادام وحشی باعث افزایش CLA در گوشت بزغاله ها شده است.
اسید چرب مزدوج، مالون دی آلدهید، دانه بادام وحشی، اسید چرب اشباع
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , بررسی تاثیر دانه بادام وحشی بر ترکیب اسیدهای چرب گوشت بزغاله های پرواری , نهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری : 03 مهر ماه 1400
تماس با ما
ساري – کیلومتر 9 جاده دریا- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کدپستی 4818168984
صندوق پستی 578
011-33687574-6
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه علوم و کشاورزی ساری میباشد. (همایش نگار نسخه 10.1.1)