برگزار شده توسط : دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری : 03 مهر ماه 1400
اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر روند تغییرات میکروبی سیلاژ ذرت بعد از قرار گرفتن در معرض هوا
لیلا طاهرآبادی , فرخ کفیل زاده
پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069 (Lactobacillus fermentum) بر روند تغییرات جمعیت میکروبی، pH و دمای سیلاژ ذرت بعد از قرار گرفتن در معرض هوا انجام شد. بعد از استاندارد کردن باکتری، سیلاژها با استفاده از لاکتوباسیلوس فرمنتوم به عنوان تلقیح کننده با غلظت cfu106 × 2 به ازای هر گرم علوفه ذرت تازه (LF) یا بدون تلقیح کننده (کنترل) تهیه شدند. به منظور بررسی پایداری هوازی، بعد از باز کردن سیلو ها، نمونه های سیلاژ در معرض هوا قرار گرفتند و دمای آن ها هر 5 ساعت یکبار ثبت شد. در روزهای صفر، 4، 8 و 12، اندازه گیری pH، جمعیت مخمر و کپک انجام شد. داده های آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از رویه MIXED و به صورت اندازه گیری های تکرار شونده آنالیز شد. جمعیت مخمر، کپک و pH سیلاژ کنترل و LF بعد از قرار گرفتن در معرض هوا تا رسیدن به حداکثر مقدار در روز 12 افزایش مستمر داشت (05/0>P). اختلاف معنی داری بین تیمارها در جمعیت مخمر وجود نداشت (05/0P>) اما جمعیت قارچ سیلاژ LF تا 4 روز بعد از قرار گرفتن در معرض هوا کمتر از کنترل بود (05/0>P). pH سیلاژ LF نسبت به کنترل در روز صفر و 8، بطور معنی داری پایین تر بود (05/0>P). سیلاژ LF از نظر تغییرات دمایی پایدارتر از کنترل بود (05/0>P). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069 به علوفه ذرت باعث کاهش رشد جمعیت میکروبی و در نتیجه بهبود پایداری هوازی سیلاژ شد.
پایداری هوازی، جمعیت میکروبی، سیلاژ ذرت، لاکتوباسیلوس فرمنتوم.
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , اثر افزودن لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر روند تغییرات میکروبی سیلاژ ذرت بعد از قرار گرفتن در معرض هوا , نهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی علوم دامی ایران
تاریخ برگزاری : 03 مهر ماه 1400
تماس با ما
ساري – کیلومتر 9 جاده دریا- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کدپستی 4818168984
صندوق پستی 578
011-33687574-6
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه علوم و کشاورزی ساری میباشد. (همایش نگار نسخه 10.1.1)